onsdag 5 februari 2014

Varför finns religion?

Handling
Filmen handlade om religioner. Vi i Sverige är det land som har minst traditioner och var egoistiska. USA, var ett land med mycket tradition och tänker mycket på sitt folk. Filmen handlar också om att vi människor inte accepterar allas tro och traditioner och det är därför det blir krig. Men folk lägger oftast skulden på religionerna men det är ju vi människor.


Egen åsikt

Tro
Jag tycker att det är precis samma sak som att tro på gud eller buddha eller om du tror på någon som grundade ditt favorit fotbollslag. Valet är ditt. Din tro är din tro. 
Inte bara om att man ska tro på Gud utan din tro är din tro och om du så vill tro på Buddha eller på någon som grundade ett fotbollslag så är det ditt val.

Acceptera alla
En kvinna i filmen sa att många folk påstår att det är religionens fel till många krig. Men själv kan jag inte hålla med riktigt. Eller det är ju klart det är sant. Men egentligen är det vi människors fel från första början. Om alla människor hade accepterat varandra hade det ju aldrig blivit verken krig, mobbning mm. Det är vi människor som dömer varandra och inte accepterar att alla inte är precis likadana eller precis som du.

Påverkan
Många personer påverkas av andras åsikter och vågar inte riktigt gå sina egna vägar. Det är sorgligt. För du måste ju våga gå din egen väg och ha din egen tro med egna åsikter.

Sammanfatta
Jag tycker du ska våga. Våga tro på de du vill och våga vara dig själv. Våga ha dina egna åsikter, och döm inte. För du själv vill inte bli dömd. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar