måndag 27 maj 2013

More or mine place

Handling
Denna film handlar om konflikter mellan Palestina och Israel. Johan åker och intervjuar olika personer från Israel och Palestina. Han träffar en kille som kallas fixare. Han hjälper alla reportrar. Han åker sen och intervjuar en från Palestina. Han säger att de kommit folk från Israel och bankat på dörren och dragit ut alla grannar och hans familj. Senare hade dem bombat stället. Han hade två barn som dog, hans brorsfru dog mm.
Han åkte sedan vidare för att intervjua en Israel. I Palestinierna lärde de sig i skolan att inte acceptera Israelerna. För de tog deras land och de är inte rätt. De Palestinierna som bor i gaza tycker det är som ett fängelse. De är instängda, de kommer inte ut någonstans. Israel tycker dock gaza är ett bra ställe för Palestinierna att leva på.

Egen tanke
Jag tycker vi borde göra nått åt detta. De är nog inte bara jag. Utan de flesta.
Jag tycker också att det inte är rätt att Israel tar mark av Palestina. Visst FN gav Israel en plats där, och Palestina var då inte ett självständigt land. Men ändå. De ska vara nöjda med den plats de har. Sen behandlar de dem illa.
Palestina lär också sina barn i skolan att de ska stå upp för sig själva, och de Israel gjort mot dem inte är rätt. Men dock säger Israel att Palestina lär sig att dem inte accepterar Israel. Själv tycker jag att Gaza är som ett fängelse. De får inte komma ut? Vad är de lixom? De borde faktiskt behandla varandra med respekt. "Alla är lika mycket värda". Är de inte så alla säger?
Sen tycker jag också de är lite konstigt att Israel kommer där bland alla muslimer. Lite udda faktiskt.
En sak till.. de är idiotiskt att bomba. Personer dör, ens familj dör, vänner dör mm. Lös detta utan bråk. Ta inte varandras liv. De är värdefulla. Man har bara ett och man vill inte ha en våldsam död.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar