onsdag 4 mars 2015

Fördelar papper: Tillverkas av trä och är en förnybar resurs. Det är lätt att forma färga och låg energiförbrukning. Att förbränna papper bidrar inte till växthuseffekten. 33% av pappersförpackningar är återvunnet papper. råvaran kommer till mestadels från svensk skog.
Nackdelar papper: Papper släpper igenom luft, dofter och vatten. Efter att pappret återvunnits ett viss antal gånger försämras kvalitén.
Fördelar aluminium: Aluminium är lätt att forma och har låg energiförbrukning. Har god korrosionsbeständighet (frostfri). Aluminium släpper inte igenom luft, dofter och vatten. Aluminium kan återvinnas, när den återvinns sparas ungefär 95% av energin.
Nackdelar aluminium: Metallen finns i bauxit och bauxit finns i länder utanför Sverige. Framställningen av aluminium är mer energikrävande än vid återvinningen.
Fördelar Plast: Plast är lätt att forma och färga. Också låg energiförbrukning. Vissa plaster släpper inte igenom luft, dofter och vatten. Energin som blir när man förbränner plast kan användas till fjärrvärme. Vissa plaster kan återvinnas.
Nackdelar Plast: Plast tillverkas av olja som görs utanför Sverige. Vissa plaster släpper igenom luft, dofter och vatten. Förbränna plast bidrar till ökande växthuseffekt. Vissa plaster kan inte återvinnas.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar