onsdag 4 mars 2015

Strippa eller inte?

"Du kommer få 20 000 kr, jag förstår det! Men tycker du verkligen det är värt de? Du kommer ju strippa inför över 500 pers!?" Sa vännen till flickan och hon kunde till och med höra genom luren att vännen var orolig. "Men det är ändå ingen man känner som är där, ingen behöver ju veta! Måste verkligen dra nu, ska vara på puben om en timma. Hör av mig efteråt och när jag fått pengarna så åker vi och shoppar!" Sa flickan till vännen och kände hur nervös hon faktiskt började bli. "Ta de försiktigt och va rädd om dig, hej då." Sa vännen och la på luren.

Flickan är inte personen ni kanske tror hon är. För hon är inte värst populär i skolan och har inte så många vänner. Hon har bara en vän, hennes bästa vän men även ända vän. Flickan, hennes bror, mamma och pappa bor i en 3:a i Jönköping. Mamma är städare och pappa är vaktmästare på hennes och hennes brors skola. Familjen har inte värst mycket pengar och det är därför flickan tog beslutet om att strippa. Hon vill kunna ha på sig dedär märkeskläderna som de populära i skolan. Flickan vill synas mer och faktiskt ha mer vänner och uppmärksamhet.

När flickan är framme på puben ser hon redan nu att en massa folk har kommit och det börjar bildas en kö framför ingången. Den där klumpen i magen, tung som en sten börjar bildas. Helst när hon ser hur bara mer och mer människor dyker upp och kön bara blir längre och längre. Tanken på att 500 pers ska se henne strippa får henne att vilja spy. Flickan går därför snabbt mot byggnadens knut, bort från folkmassorna, för att komma till bakdörren där hon ska göra sig redo för dagens uppträdande.

Vännen
Hon är orolig för flickan. Därför bestämde vännen sig för att ta initiativet, hon måste göra något åt detta. Vännen vill inte att flickan ska begå hennes livs största misstag. Inte ikväll. Just därför står vännen just nu utanför den stora byggnaden. Hon visste att flickan gick in i lokalen igenom någon bakdörr, det hade hon berättat över telefon tidigare. Vännen hade bråttom nu, för hon visste att flickan skulle upp på scen vilken sekund som helst. Hon sprang runt byggnadens knut och såg en grå metalldörr. På några sekunder var hon framme vid dörren och hon ryckte upp den ganska hastigt. Innanför dörren var det en lounge. Vännen tyckte de såg mest ut som en massa horor som satt endast i underkläder. Hon himlade med ögonen och fråga sig själv "Vafan håller flickan på med?". Vännen ser flickan, redo för att gå in på scen vilken sekund som helst. Hon var framme hos flickan sekunden efter och tog henne på axeln och sa, "Du kan inte göra detta, Det förstår du va?". Flickan vände sig chockat om och kollade storögt på mig. "Vad gör du här?" sa flickan medan hon rynkade på pannan. "Jag är här för att se till att inte min vän begår sitt livs största misstag." Sa vännen och log, stolt för att hon ställt upp för sin vän. "Nej detta är min chans, förstör inte det. Vi snackar om 20 000kr jag kommer få av personalen för att strippa 3 omgångar ikväll." Vännen kollade storögt på henne och frågade sig själv. "Vad har flugit in i henne?" efter det sa vännen till flickan med en ganska bestämd ton "Detta är inte du och vi båda vet det. Lägg av med dessa dumheter och häng med hem nu".

Flickan
När vännen faktiskt kom till puben för att hämta mig så jag inte skulle begå ett misstag. Det var då jag insåg att hon faktiskt har rätt. Nu står hon framför flickan och hon kan verkligen se i hennes ögon hur hela vännens kropp bara vill ta tag i flickans hand och dra henne ut ifrån lokalen så fort som möjligt. Men envis som flickan är protesterar hon ännu en gång. "Men jag tror inte detta är ett misstag, utan mer en möjlighet!". Flickan visste innerst inne att det inte var sant. Hon kände hur vännen tog tag i hennes arm och drog. Någon sekund senare var de utanför den gråa metalldörren och flickan kände en våg av lättnad skölja över henne. Så hon gav vännen en kram och sedan promenerade de hem.

1 kommentar:

  1. Din rubrik är passande till din text. Du följer reglerna till denna texttyp och denna texttyp är intressant och spännande vilket gör att man vill läsa vidare. Man förstår vad som händer i texten. Du använde dig av perspektivbyte vilket är jättebra då har man lättare att tolka texten. Inledningen och avslutningen är jättebra. Man fick lära sig något av denna text. Man inte behöver många vänner utan just bara den som accepterar för den du är och inte vad man har på sig.

    SvaraRadera