onsdag 14 januari 2015

2014's nyhet

Händelse
Isis är en grupp terrorister. Gruppen bildades först 2006 då al-Qaida och andra muslimska miliser slogs samman. Isis slåss för att få ett eget land och slåss främst mot regeringsgrupper. De är "kända" för tortyr, kidnappningar, plundringar mm. Isis är ilsamister.


Eget resonemang 
Att en terrorgrupp som Isis har tagit soppas mycket makt som dom har idag, är ändå lite små läskigt. Allt som kommer i deras väg dödas. Isis är en grupp extremister, som är så trogna för sin tro att de är beredda att döda. Människorna i isis gruppen tror dom gör det rätta för koranen och religionen, men det står inte i koranen att du ska kidnappa, tortera och döda människor. Koranen handlar om fred, och fred skapas inte genom att döda, våldta och kidnappa.
Personer från alla olika länder går med i isis. Vi hade en 15 årig flicka med svenskt medborgarskap som bestämt sig att gå med i isis. Men det finns ett problem, går du med i isis kommer du aldrig tillbaka därifrån. Folk som lyckats dra sig ur isis och kommit tillbaka till Sverige får idag inte ens ett straff. Personer har bestämt sig för att gå med i en terrorgrupp. Döda, kidnappa, våldta, plundra mm. och när dom kommer tillbaka får dom inte ens ett straff? Men genom att ladda ner filmer från nätet kan du få straff/böter.



Källa:
http://www.svd.se/nyheter/utrikes/snabbguide-vilka-ar-isis-och-vad-vill-de_3648504.svd



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar