onsdag 13 februari 2013

Vi får översvämningar och större öknar



Jorden börjar bli för varm. De är på grund av att vi släpper ut för mycket koldioxid. När vi släpper ut koldioxid blir atmosfären tjockare. Solstrålarna åker igenom atmosfären och studsar på jorden och sen när de ska ut igen kommer de inte ut. För atmosfären har blivit tjockare. Världen kan gå under.


Jorden börjar bli varm. De är på grund av växthuseffekten. Växthuseffekten menas med att solljuset från solen kommer igenom våran atmosfär. Sen kan man säga att de studsar på jordens yta och sen tillbaka ut i rymden. Men alla solstrålar kommer inte ut och studsar på atmosfären och tillbaka på jorden. Då värmer samma solstråle upp olika ställen på jorden. Då blir de varmare. Då om de kommer in mer solstrålar som sen inte kommer ut genom atmosfären blir de ännu varmare.
Vi människor släpper ut för mycket koldioxid. Det är då atmosfären blir tjockare. Då när solstrålarna åker igenom atmosfären och sen ska ut igen kommer de inte ut, och studsar fram och tillbaka, om och om igen.

Alla öknar blir större och det blir svårt att få vatten för de som bor i de torra länderna. Men vi i Sverige skulle inte drabbas så mycket av tort utan mer regn, översvämningar och mildare vintrar. Men översvämningar skulle vi inte ha problem med, för vi har så mycket pengar att vi skulle kunna bygga murar på stränderna.

Isen smälter också, då har inte isbjörnarna någonstans att ta vägen. Dem kan simma över 98 km utan att hitta något isblock och tillslut drunknar dem.
Isen är sötvatten, när den sedan smälter åker de ut i havet och genom Golfströmmen. Golfströmmen funkar såhär, att de varma vattnet flyter uppe på vattenytan medan de salta kallvattnet åker längst ner på botten. För kallt saltvatten sjunker. Sen när sötvattnet kommer så sjunker ju inte den även fast de är kallt och då blir den varma strömmen kall då bildas ISTIDEN.


Vi har pratat mycket om detta i skolan. Ännu vet jag inte så mycket om det.
För att lösa detta problem ska man köra mindre bil. Försök åka buss eller tåg istället. Kanske använda elbilar. Vi ska sluta använda el och ta solljuset. Vi kan ha hjälp av kyrkornas tak. De drar Åt sig egergi.
- Vi måste sluta med att åka bil, och börja använda kyrkorna. Säger Jonathan.A.
Så de är därför vi ska ta itu med detta. Tillslut kanske världen går under. 

5 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
  2. Nej men den var bra, bra rubrik med spänning.
    Få stavfel och bra ingress.

    SvaraRadera
  3. Jag tycker att din artikel är bra. Men du skulle kunna sätta ditt några överrubriker till styckena. Då förstår man mer vad allt handlar om och blir kanske mer sugen på att läsa vidare. Få stavfel och en bra ingress, bra Emmiiiee :D

    SvaraRadera
  4. Den var bra, ingressen var bra, och inte så många stavfel, röd tråd, braaaa! :D

    SvaraRadera
  5. jag tycker att rubriken och ingressen var bra :)
    men att du hade några stavfel!

    SvaraRadera