onsdag 13 februari 2013

En obekväm sannning, del 2

Isen smälter, då har inte isbjörnarna någonstans att ta vägen. Dem kan simma över 98 km utan att hitta något isblock och tillslut drunknar dem.
Isen är sötvatten, när den sedan smälter åker de ut i havet och genom Golfströmmen. Golfströmmen funkar såhär, att de varma vattnet flyter uppe på vattenytan medan de salta kallvattnet åker längst ner på botten. För kallt saltvatten sjunker. Sen när sötvattnet kommer så sjunker ju inte den även fast de är kallt och då blir den varma strömmen kall, då bildas ISTIDEN.

Det blildas också mer orkaner. Pga. att vattnet blir varmare och värmen stiger uppåt och när de då blir riktigt varmt åker det mycket luft upp och då måste ny kall luft komma in och ta plats där den varma luften var. Då börjar de blåsa mycket. Sen förflyttar sig då orkanen och åker över land.

Det finns även något som heter kanariefåglarna. Förr i tiden var dom väldigt viktiga, gruvarbetarna använde dem. Dem tog med fåglarna ner i gruvan, där fåglarna sjunger hela tiden. Sen när dem slutar så har dom dött och då kan de betyda att det är någon farlig gas och männen måste upp fort.

egen åsikt:

Själv tycker jag att vi ska minska utsläppen. Vi måste göra nått åt detta. Som de känns nu så säger alla att vi ska göra nått med inget händer.
Jag tycker Al Gore är en smart man. Han tänker ett steg längre än alla andra.
Jag har en lösning för isbjörnarna: Vi gör ett megastort växthus. Där i finns det fläktar som gör det kallt. Sedan lägger vi in isblock och samlar in alla isbjörnar och dom får bo där tills vi har bättrat världen.



2 kommentarer:

  1. Några tankar om den hemska "växthusgasligan"... ? :-)

    mvh Carolina

    SvaraRadera
  2. Bra skrivit memmi men det finns väll något mer du kan skriva och och då har kanske några egna tankar och tänk på särskrivning det sär barn PUSS :*

    SvaraRadera