måndag 8 september 2014

Idrotten är viktigare än du tror

För lite idrott i skolan gör att många elever inte rör på sig så mycket som kroppen behöver för att må bra. Som senare kan leda till bl.a huvudvärk och mindre fokus på lektioner. Om vi istället ökar idrottstimmarna så kroppen får röra på sig, kanske det blir mer fokus på de andra lektionerna och i längre tid kan betygen höjas.
    Jag tycker faktiskt att man borde lagstifta idrott på 2,5 timmar till 3 timmar i veckan. Därmed kan man dra några minuter från andra ämnen man har mer timmar på och sprida ut så alla viktiga ämnen får lika mycket tid.
  Så nu hoppas jag verkligen någon tar tag i detta. För av idrott får du en bättre hälsa och det leder till en bättre framtid helt enkelt. Du förbättrar inte bara din rörelseförmåga, utan även fokuset på alla andra lektioner som gör att du förbättrar dig där med.
"EB"

2 kommentarer:

  1. Din rubrik är bra.
    Du har en bra inledning och en mycket bra åsikt.
    Man vill läsa mera om din insändare.
    För att den är en spännande insändare.
    Ja håller med din argument. Att man ska lagstifta om idrotts timmarna i skolan.
    Ditt språk är mycket tydligt.
    Dina detaljer är tydliga.

    SvaraRadera
  2. Jag tycker att rubriken var bra, du hade med bra argument. Du skulle kunna skriva lite till men annars var den bra. Man vill läsa vidare vilket är bra. Du använde ett bra språk men du skulle kunna ha använt starkare ord.

    SvaraRadera